Andullatietherapie basis

Andullatietherapie is een vrij recente behandelingsmethode die deel uitmaakt van de zgn. biofysische therapieën. Al meer dan 10 jaar wordt ze toegepast voor pijnverlichting, betere prestaties en wellness. Andullatie berust essentieel op een combinatie van mechanische vibraties en infraroodwarmte. Ze werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, universiteitsklinieken en artsen. Andullatie werkt niet specifiek in op één bepaald orgaan of orgaansysteem, maar beïnvloedt positief de basisfuncties van het organisme. Ze legt het fundament voor het behoud en herstel van onze gezondheid (bron: homehealthproducts.nl)

Andullatietherapie revitaliseert uw cellen

Deze innovatieve massagemethode veroorzaakt trillingen (20 tot 80Hz) welke ter hoogte van de huid zeer veel mechanische veranderingen veroorzaken. Specifieke gevoelszenuwuiteinden, de Pacini meccanoreceptoren, reageren zeer snel op deze mechanische huiddeformaties en kunnen tot 700 trillingen per seconde registreren. De gedetecteerde mechanische trillings energie wordt, na omzetting in elektrische zenuwimpulsen, door de zenuwvezels van het beta type A ‘doorgeseind’ met een snelheid van 30 tot 60 m/sec. Aan de uiteinden staan deze zenuwvezels rechtstreeks in contact met de spiercellen van een orgaan waar ter hoogte van de celmembranen de elektrische impulsen omgezet worden in chemische stimuli.

andullatietherapie-klassiek-en-modern-genezen

Andullatietherapie brengt zodoende een drietal effecten teweeg in het lichaam:

  • de doorbloeding wordt gestimuleerd tot op het niveau van het kleinste haarvaatje
  • het lymfesysteem wordt gereinigd (lymfedrainage) iedere spiercel in het lichaam
  • wordt individueel van hernieuwde energie voorzien

Het directe gevolg van slechts 15 minuten Andullatietherapie is dat pijnklachten sterk verminderen tot verdwijnen. Rugklachten, spierkrampen, nekklachten, pijn ten gevolge van fibromyalgie, reuma etc. worden sterk gereduceerd. De rug wordt weer soepeler en beweeglijker. De effecten van Andullatie Therapie zijn ongekend. Reeds tienduizenden mensen in Europa ervaren dagelijks de positieve effecten waarmee hun levenskwaliteit weer is toegenomen! Blijf niet langer lopen met pijnklachten en kom ervaren wat Andullatietherapie voor jou kan betekenen. (bron: gezondheidswijzer.nu)