MEER DAN 30 JAAR ERVARING

U bevindt zich op de site van de praktijk voor klassiek en modern genezen. De naam verwijst al naar het feit dat wij in de praktijk gebruik maken van klassieke en moderne behandelvormen. Onder de klassieke therapieën vallen acupunctuur en de Chinese kruiden. Onder de moderne therapieën vallen fysiotherapie, ontspanning- en ademhalingsoefeningen, Mindfulness, bioresonantie, voedingssupplementen, Dry needling en Medical taping. Het zijn allemaal natuurlijke behandelwijzen die er naar streven het lichaam en de geest weer in balans te brengen.

De praktijk vormt een onderdeel van het landelijk netwerk voor Nieuwetijdse Geneeswijzen.

We werken graag met elkaar samen in een open en gezellige sfeer. Dat houdt in dat we niet alleen behandelaar zijn maar ook begeleider, een coach met een luisterend oor. Het welslagen van een therapie staat of valt met de inzet van de behandelaar en de cliënt en de daaruit voortvloeiende samenwerking. Een actieve houding van de patiënt speelt hierin tevens een grote rol.

De praktijk bestaat sinds januari 1988 en heeft in de loop van de jaren al vele uiteenlopende klachten met succes mogen behandelen.

ONZE THERAPIEËN

FYSIOTHERAPIE

Veel uiteenlopende klachten in het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door de behandeling van een fysiotherapeut positief worden beÏnvloed.

LEES MEER

RUG-NETWERK TWENTE

Het RugNetwerk is een netwerk van fysiotherapeuten en medisch specialisten in Twente, opgezet om de kwaliteit van zorg voor mensen met rugklachten te verbeteren.

LEES MEER

SCHOUDER-NETWERK TWENTE

Het Schouder Netwerk Twente is een vereniging van fysiotherapeuten met als doel het fysiotherapeutisch handelen bij patiënten met schouderklachten te optimaliseren.

LEES MEER

MEDICAL TAPING/ LYMFE TAPING

Medical Taping past kinesiotape toe, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt, zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

LEES MEER

OEDEEMTHERAPIE

Oedeem is een vochtophoping. Dat uit zich in een gevoel van spanning van de huid, pijnlijk of tintelend gevoel en toename in de omvang van het lichaamsdeel.

LEES MEER

DRY NEEDLING

Bij dry needling worden met behulp van een bepaalde techniek specifieke punten, de zogenaamde triggerpoints, aangeprikt met een dun, steriel acupunctuur naaldje.

LEES MEER

ONTSPANNINGSTHERAPIE

Voorwaarde voor ontspanning is op een juiste manier ademhalen en adempatronen verlopen het natuurlijkst wanneer we lichamelijk en emotioneel in balans zijn.

LEES MEER

MINDFULNESS

Mindfulness helpt je de bronnen van rust en voldoening te hervinden om met hectiek om te gaan. De methode in deze cursus is gebaseerd op MBCT.

LEES MEER

ACUPUNCTUUR

De acupuncturist maakt gebruik van zeer dunne naaldjes die in de acupunctuurpunten worden geprikt. De acupunctuurpunten liggen verspreid over de meridianen.

LEES MEER

CHINESE GENEESKUNDE

De belangrijkste aspecten van de Chinese geneeskunde zijn: acupunctuur, Chinese kruiden, Tuina en Qigong. Deze geneeswijze is een geneeswijze die al 5000 jaar bestaat.

LEES MEER

CHINESE KRUIDEN

Een belangrijke vorm van geneeskunde in China. Honderden jaren heeft men de invloed van voedingsstoffen op de meridiaanenergie en de organen bestudeerd.

LEES MEER

BIORESONANTIE

Bioresonantie berust op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in de biofysica. Onderzoek hierin heeft op vele terreinen tot technologische ontwikkelingen geleid.

LEES MEER