CHINESE KRUIDEN

Chinese kruiden kunnen een behandeling op zich zijn, maar ook zeer effectief in combinatie met bijvoorbeeld acupunctuur of bioresonantie gegeven worden. In China is dit een belangrijke vorm van geneeskunde. Vele honderden jaren heeft men de invloed van voedingsstoffen op de meridiaan energie en op de organen bestudeerd. Van de vele honderden kruiden is bekend welke invloed ze op het lichaam hebben. In de Chinese kruiden geneeskunde wordt gewerkt met meerdere combinaties van verschillende kruiden. Op deze wijze komt men tot honderden verschillende formules, die op verschillende klachten inwerken.

Net als bij de acupunctuur wordt er eerst weer een diagnose gesteld volgens de principes van de T.C.M. (Traditionele Chinese Geneeskunde) en deze is bepalend voor de Chinese kruiden die worden voorgeschreven. De formule die wordt voorgeschreven is individueel voor u uitgezocht en op uw persoonlijke gezondheid situatie afgestemd.

Naast de klassieke formules bestaan er tegenwoordig ook veel moderne. Deze laatste groep is gebaseerd op veel wetenschappelijk onderzoek.

Verschillende Chinese kruiden

Er zijn een aantal vormen waarin kruiden worden toegediend. Als tabletten, poeder, of druppels. In Nederland staat alles onder strenge controle van onder andere de Voedsel en Waren Autoriteit (V.W.A.) en het één en ander is aan strenge regelgeving onderhevig. Wij werken in onze praktijk nauw samen met de Natuur apotheek. Zij zijn gespecialiseerd in kruiden en werken uitsluitend met gecontroleerde grondstoffen.

Kruiden worden gebruikt om het helende vermogen van het lichaam te bevorderen, te versterken en te steunen. De formules hebben de capaciteit om de onderliggende bron van diverse chronische dan wel acute klachten te bestrijden.

Wanneer correct voorgeschreven en gebruikt, veroorzaken de Chinese kruiden formules zelden bijwerkingen.